Osnove Nenasilne komunikacije po modelu Marshalla Rosenberga

O modelu:

Nenasilna komunikacija (Nonviolent Communication – NVC), Marshalla Rosenberga je rasprostranjen i prepoznat kao uspješan model komuniciranja utemeljen na empatijskom povezivanju sa sobom i drugima.Model ima jednostavnu strukturu koja je snažna koliko i jednostavna. Praktičnost i jednostavnost omogućile su veliki broj pristalica, a učinkovitost primjene opstanak i održivost, te je priznat i prepoznatljiv u cijelom svijetu. Može se uspješno primjenjivati ​​u osobnom i profesionalnom životu. Edukacija “Osnove Nenasilne komunikacije” dati će odgovor na pitanja kako očuvati, istaknuti i cijeniti vlastiti integritet i autentičnost, a istovremeno uvažavati i razumjeti potrebe drugih.

Na ovoj edukaciji prolazimo kroz četiri koraka Nenasilne komunikacije koje su temelj ovog modela:

– Opažanje bez predrasuda – kako promjena perspektive viđenja stvari može olakšati i poboljšati moj život.

– Osjećaji – kako osvijestiti i prepoznati vlastite osjećaje.

– Potrebe nas pokreću – osvještavanje univerzalnih potreba koje nas pokreću, motiviraju i uzrokuju naše aktivnosti i reakcije.

– Kako uputiti molbu i zatražiti ono što bi nam obogatilo život.

Potpuno izražavanje sebe kroz 4 koraka – proces razumijevanja koji se događa u nama vodi ka upoznavanju, razumijevanju i prihvaćanju sebe.

Ishodi edukacije

– razumijevanje uzroka problema koji nastaju u komunikaciji sa sobom i drugima

– razumijevanje vlastite emocionalne reakcije

– novi izričajni oblik koji osigurava autentično izražavanje

– unaprijeđenu sposobnost za osviješteno preuzimanje odgovornosti za postizanje vlastite dobrobiti.

Kome je edukacija namijenjena?

Edukacija je namijenjena roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, pedagozima, socijalnim pedagozima, psiholozima, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, psihoterapeutima, liderima, menadžerima, svima koji rade s ljudima i svim pojedincima koji žele unaprijediti svoje komunikacijske vještine ili postati treneri Nenasilne komunikacije i širiti se dalje .

24. – 25. 6. 2023. od 9:00 – 17:00 sati

Trajanje  : dva dana

Adresa:  Nova Ves 50
Edukaciju vodi:  Ivana Pejić CNVC trenerica
Kotizacija  : 200 eur / 1.506,90 kn

O trenerici:

Ivana Pejić je učiteljica, certificirana  trenerica Nenasilne komunikacije , coach u procesu certifikacije u EMCC. Ima desetogodišnje iskustvo u radu s grupama i pojedincima s ciljem upravljanja odnosima i komunikacijom u privatnom i profesionalnom kontekstu. Vodi edukacije za trenere i mentorstvo podržava buduće trenere Nenasilne komunikacije u CNVC-u. Predsjednica je Centra za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska, članica Mreže za Nenasilnu komunikaciju u BiH i konzultantica u  SYS Company – edukacijskom centru u Sarajevu. Vodi Centar za edukaciju i savjetovanje Philia u Tuzli , a rad s ljudima joj je strast, posao i najdraži oblik doprinosa životu. Zbog ograničenog broja mjesta molimo vas da se na vrijeme prijavite.

Edukacije - Osnove NVC