Uvodne radionice

4 koraka Nenasilne komunikacije

Svrha uvodnih radionica je polaznike upoznati s modelom NVC. Ovo su prvi koraci koji pomažu da polaznici izoštre svoju svijest o jeziku kako bi mogli izraziti ono što im je zaista važno, a pri tom čuti što je drugima stvarno važno. Povezati se sa svojim vlastitim potrebama i uskladiti se s potrebama drugih ljudi.

Opažanje  – bez procjene kao način povezivanja s okolnim zbivanjima. 

Ishod: Sudionici razlikuju opažanje bez procjene od osuđivačkih i procjenjivačkih misli, praktično primjenjuju način opažanja bez procjene, uočavaju elemente osuđivanja u verbalnim iskazima (čak i suptilnog).

Osjećaji – sposobnost povezivanja s osjećanjima u tijelu. 

Ishod: Sudionici razlikuju osjećaje od pseudo osjećaja, proširili su rječnik za imenovanje osjećaja, u stanju su se povezati s osjećajima.

Potrebe – uzrok i pokretač 


Ishod: Sudionici uočavaju jesu li potrebe izrečene ili nisu i prepoznaju vlastite potrebe u procesu empatijskog povezivanja kroz zadatke za vježbanje.

Molba/strategija – sinteza elemenata modela 

Ishod: polaznici su u stanju izraziti se kroz četiri koraka NK i kreirati adekvatnu strategiju za zadovoljenje vlastitih potreba kroz praktično djelovanje (riječi i postupke).

 

Polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju od Centra za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska

Radionice

Uvodna radionica Nenasilne komunikacije

U ovoj uvodnoj dvosatnoj radionici Nenasilne komunikacije po modelu Marshalla Rosenberga cilj nam je naučiti kako opažati bez procjene te upoznati prednosti komunikacije koja je oslobođena procjenjivanja,  a temeljena na opažanjima specifičnostima za vrijeme i kontekst. 4 koraka Nenasilne komunikacije su srž ovog modela, a opažanje bez procjene je prvi...

PROČITAJ VIŠE I PRIJAVI SE
nenasilna komunikacija

Uvodna radionica “Osjećaji i potrebe”

Pozivamo vas da nam se pridružite na uvodnoj radionici čiji je cilj uvesti sudionike i sudionice u srž modela Nenasilne komunikacije prema Marshallu Rosenbergu. Model Nenasilne komunikacije stoji odgovoriti na pitanje kako očuvati vlastiti integritet i autentičnost, a istovremeno čuti i uvažavati potrebe drugih. Na ovoj radionici prolazimo ČETIRI KORAKA...

PROČITAJ VIŠE I PRIJAVI SE

Opažanje bez procjene

Pozivamo vas da nam se pridružite na radionici čiji je cilj uvesti sudionike i sudionice u srž modela Nenasilne komunikacije prema modelu Marshalla Rosenberga. Na ovoj radionici prolazimo 4 koraka Nenasilne komunikacije (NK) s naglaskom na odvajanju opažanja od subjektivne procjene onoga što vidimo ili čujemo. Ono postaje važna komponenta...

PROČITAJ VIŠE I PRIJAVI SE

Povežimo se!

Prijavite se na naš newsletter i budite na vrijeme informirani o edukacijama i aktivnostima u Centru.