Pravila privatnosti

Politika o zaštiti osobnih podataka

U Centru za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska svjesni smo koliko je privatnost važna našim suradnicima i korisnicima, stoga nastojimo biti jasni u vezi ophođenja s osobnim podacima.

1. Osobni podaci

Vaše osobne podatke prikupljamo, obrađujemo i koristimo isključivo uz Vašu suglasnost, temeljem Vašeg upita, ugovornog odnosa i sukladno zakonskim propisima. Prikupljamo, obrađujemo i koristimo samo one osobne podatke koji su potrebni za izvršavanje i odvijanje naših usluga ili osobne podatke koje ste nam dobrovoljno dali na raspolaganje. Osobnim podacima smatraju se svi podaci pomoću kojih se može utvrditi identitet korisnika. U to se ubrajaju Vaše ime i prezime, adresa, e-mail adresa, broj telefona, OIB i slično.  Centar za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska prikuplja i obrađuje samo one osobne podatke koji su nužni radi pružanja informacija o uslugama, ispunjavanja ugovorne obveze i sukladno važećoj zakonskoj regulativi.

2. Korištenje podataka za provođenje usluga

Vaše podatke koristimo u svrhu realizacije usluge, bilo da ste član i/ili polaznik naših edukacija, sudionik na našim aktivnostima ili vanjski suradnik. Prijenos podataka trećim osobama vršimo samo u suradnji s našim partnerima i u opsegu potrebnom za ispunjavanje zadataka u sklopu izvršenja usluge, ovisno o samom projektu. U slučaju da je potrebno prenijeti osobne podatke, ispitanik će na to biti upozoren prije samoga prijenosa.

Vaše podatke dijelimo samo s našim davateljima usluga (knjigovodstvene svrhe – sukladno zakonskoj osnovi; Zakon o računovodstvu i ostali važeći propisi sa područja financijskog poslovanja; IT partnerom). Vaši osobni podaci su zaštićeni po ugovoru između Centra za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska i partnera te nisu dostupni trećoj strani. Sve osobe temeljem ugovora o radu ili bilo kojeg ugovora o poslovnom odnosu, koje posredno ili neposredno mogu doći do osobnih podataka nužnih za izvršavanje zadataka i ugovora, obvezuju se na poštivanje povjerljivosti i zaštitu privatnosti svih dostupnih osobnih podataka.

3. Korištenje u marketinške svrhe

Vaše osobne podatke za slanje elektronske pošte u marketinške svrhe (npr. newsletter) koristimo isključivo uz Vašu suglasnost. Korištenje Vaših podataka u zakonski dopuštenom okviru za marketinške aktivnosti možete opozvati u bilo kojem trenutku putem e-maila na adresu info@nenasilnakomunikacija.hr uz naznaku „opoziv privole“.

4. Informiranje i brisanje

Imate pravo na pristup informacijama o Vašim pohranjenim podacima te pravo na ispravak, brisanje ili blokiranje podataka. Molimo da nas obavijestite o eventualnim izmjenama Vaših osobnih podataka. Pristup informacijama, uvid, brisanje ili ispravak, možete zatražiti slanjem ispunjenog obrasca – „Zahtjeva za pristup informacijama“ (dolje na dnu) ili putem e-maila na adresu info@nenasilnakomunikacija.hr

5. Sigurnost podataka

 

Naša internetska stranica primjenjuje tehničke i organizacijske mjere sigurnosti, kako bismo Vaše osobne podatke zaštitili od manipuliranja i gubitka te zabranili pristup neovlaštenim osobama. Naše mjere sigurnosti redovito se poboljšavaju sukladno tehnološkom napretku.

6. Korištenje kolačića

Kolačiće koristimo kako bismo unaprijedili našu ponudu i poboljšali korisničko iskustvo. Kolačići su male tekstualne datoteke, koje omogućuju prepoznavanje korisnika i analizu korištenja naše internetske stranice. Kolačići nam omogućuju da ponudu optimalno prilagodimo korisnicima te je učinimo efikasnijom i sigurnijom. Instaliranje kolačića možete blokirati odgovarajućom postavkom u Vašem pregledniku. Napominjemo da u tom slučaju nećete moći koristiti sve funkcije ove internetske stranice u punom opsegu.

7. Trajanje pohrane podataka

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je zakonski potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika i davatelja usluge. U slučaju davanja marketinške privole podatke čuvamo deset godina, odnosno do opoziva privole.

U slučaju odbijenih ponuda, kada dakle nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da zatražite brisanje, odmah će biti obrisani. Osobni podaci koji više nisu potrebni ili nakon proteka predviđenog roka čuvanja uništavaju se  na siguran način.

8. Promicanje svijesti o važnosti zaštite osobnih podataka

Centar za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska kontinuirano radi na edukaciji i podizanju svijesti u pogledu upravljanja osobnim podacima svojih suradnika i korisnika.

9. Kodeks ponašanja:

Kodeks ponašanja svim članovima, suradnicima i polaznicima Centra za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska, predstavlja podršku i pomoć u obavljanju njihovih svakodnevnih radnih obveza, pridržavanju s važećim pravnim propisima i internim aktima kako bi se osigurala visoka razina profesionalnosti i međusobnog uvažavanja.

Temeljna načela poslovanja:

  • kompetentnost i pouzdanost
  • djelovanje u smjeru povećanja zadovoljstva klijenata
  • djelovanje u smjeru inovacija proizvoda i usluga
  • povećanje produktivnosti
  • načelo jednakosti prilika
  • zabrana diskriminiranja po bilo kojoj osnovi
  • zabrana vrijeđanja i uznemiravanja
  • zabrana negativnog nastupa u javnosti
  • mirno rješavanje sukoba, nesporazuma i sporova
  • odgovorno ophođenje s okolišem

Zahtjev za pristup informacijama