Besplatno online predstavljanje nenasilne komunikacije

nenasilna komunikacija

Centar za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska poziva vas da se pridružite 3. 7. 2024., u srijedu  putem Zooma na besplatno predstavljanju Nenasilne komunikacije (NVC) od 19:00 do 20:00 sati.

Model Nenasilne komunikacije koji je osmislio klinički psiholog Marshall Rosenberg sedamdesetih godina 20. stoljeća poznat je i koristi se diljem svijeta za prevenciju i rješavanje sukoba na svim razinama od prevencije obiteljskog i vršnjačkog nasilja do rješavanja globalnih političkih sukoba.

Pomaže u stvaranju kvalitetnih veza među ljudima u kojima se spontano doprinosi dobrobiti. NVC koristi svijest, jezik i komunikacijske vještine za stvaranje okvira iz kojeg možemo jasno izraziti svoje osjećaje i potrebe, a tuđe osjećaje i potrebe slušati sa suosjećanjem i empatijom.

To je snažan, jedinstven i inspirativan proces povezivanja i djelovanja.

Koncept nenasilne komunikacije nudi konkretnu i praktičnu metodu čiji je cilj povezati se s drugima te ostvariti veću kvalitetu vlastitog života i života ljudi oko nas.

Kroz četiri temeljna koraka učimo kako opažati svijet i ljude oko sebe bez osude, zatim prepoznati i imenovati svoje osjećaje, te se povezati s potrebama koje se kriju iza tih osjećaja da bi odabrali strategiju koja doprinosi životu. Vještine koje se stječu primjenom nenasilne komunikacije doprinose boljim odnosima.

Rosenberg polazi od ideje da smo svi u svojoj ljudskoj naravi empatična bića te da je svaki oblik nasilja ili nezadovoljstva odraz neke nezadovoljene potrebe. Nenasilna komunikacija koristi se i za prevenciju obiteljskog i vršnjačkog nasilja te za rješavanje globalnih političkih sukoba. Nenasilna komunikacija je korisna svima, kako osobama koje žele pospješiti komunikacijske vještine u osobnim odnosima, tako i profesionalcima koji rade u odgojno-obrazovnim ustanovama, politici ili se bave bilo kojom vrstom djelatnosti usmjerene na čovjeka.

Vrijeme održavanja:
3. 7. 2024. 19:00 – 20:00 sati
Online putem Zooma
Edukaciju vode: Ivana Pejić i Sanjica Ćaćić iz Centra za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska

Nakon prijave poslat ćemo vam link za pristup edukaciji.