Radionice Nenasilne komunikacije za djecu od 11-14 godina

Dragi roditelji u Centaru za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska ovo ljeto počinje ciklus radionica nenasilne komunikacije namijenjene djeci u dobi od 11 do 14 godina. Ove interaktivne radionice temelje se na modelu Marshalla Rosenberga i pružit će vašem djetetu alate i vještine za izgradnju zdravih odnosa, razumijevanje emocija te ga osnažiti u komunikaciji.
Vaše dijete će imati priliku razviti samopouzdanje, poštovanje prema drugima te vještine koje će mu biti od koristi u svakodnevnom životu. Radionice nisu samo prilika za učenje, već i za stvaranje snažne zajednice djece.

Kroz dinamične i interaktivne aktivnosti, djeca će imati priliku:

 

Razumjeti važnost emocija i kako ih prepoznati kod sebe i drugih. Kroz radionice, djeca uče prepoznavati, razumjeti i izražavati svoje osjećaje na konstruktivan način. Kada djeca razumiju vlastite emocije, lakše će prepoznati emocije drugih te razviti empatiju prema svojim vršnjacima. Ovo može smanjiti agresivno ponašanje i potencijalne okidače za vršnjačko nasilje.

Naučiti izražavati svoje potrebe i osjećaje na jasan i konstruktivan način: Kroz vježbe i igre uloga, djeca uče kako jasno i mirno izražavati svoje potrebe, ali i kako slušati i razumjeti potrebe drugih. Ove vještine komunikacije mogu pomoći u prevenciji konflikata te olakšati rješavanje sukoba na miran način.

• Razviti vještine slušanja i empatije prema sugovorniku. Nenasilna komunikacija uključuje elemente poštovanja prema drugima, prihvaćanja različitosti i tolerancije prema mišljenjima i osjećajima drugih. Kroz radionice, djeca uče cijeniti različitosti te razvijaju svijest o važnosti međusobnog poštovanja. Uče kako pružiti empatiju drugima.

• Otkriti snagu suradnje i timskog rada: Kroz aktivnosti koje potiču suradnju i timski rad, djeca uče kako uspješno komunicirati, pregovarati i rješavati probleme zajedno. Ove vještine mogu pomoći u sprječavanju konflikata te poticati pozitivne odnose među vršnjacima.

Jačati samopouzdanje i samosvijest: Nenasilna komunikacija pomaže djeci da razviju samopouzdanje, samosvijest i sposobnost postavljanja granica. Djeca koja su sigurna u sebe i znaju kako se zauzeti za sebe na miran način manje su podložna pritiscima i manipulaciji od strane vršnjaka. Djeca će ovladati tehnikama rješavanja sukoba bez nasilja.

Radionice nenasilne komunikacije mogu imati značajan utjecaj na prevenciju vršnjačkog nasilja među djecom.

Kroz sustavne radionice nenasilne komunikacije, djeca imaju priliku stjecati vrijedne vještine i alate koji im mogu pomoći u prevenciji vršnjačkog nasilja, promicanju pozitivnih odnosa te izgradnji zdrave i podržavajuće zajednice među vršnjacima.

Prijavu možete izvršiti za jedan od tri datuma:

Datum: od 3. srpnja do 5. srpnja, (utorak – petak)

Datum: od 10. srpnja do 12. srpnja, (utorak – petak)

Datum: od 17. srpnja do 19. srpnja, (utorak – petak)

Vrijeme: od 18:30 – 20:00

Lokacija: (Nova Ves 50)

Cijena: 20 eura po radionici po djetetu – ukupno 60 eura.

Radionice će voditi:  Eva Delać, magistra financijske i poslovne matematike s položenom grupom pedagoško-psiholoških i didaktičko-metodičkih predmeta, učiteljica s gotovo deset godina iskustva rada u školi. Stručnjakinja je za nenasilnu komunikaciju s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom. Vlasnica je obrta “Grmek” za edukacije, radionice i savjetovanja svih sudionika obrazovnog sustava.

Iskreno se veselimo i očekujemo vašu djecu na našim radionicama.

Budite slobodni uputiti nam pitanja: 095 55 18 344 – Sanjica

Zbog malih grupa molimo da rezervirate mjesto za svoje dijete što prije.

Nakon prijave dobiti ćete podatke za uplatu tj. rezervaciju mjesta.