Online edukacija nenasilne komunikacije

nenasilna_komunikacija

Nenasilna komunikacija Marshalla Rosenberga okvir je u kojem se razvijaju sposobnosti: samoizražavanja, asertivnosti, autentičnosti, empatije, razumijevanja sebe i drugih, podrške drugima (pojedincima, grupama i timovima), donošenja odluka i upravljanja odnosima.

Vrlo se uspješno primjenjuje u roditeljstvu, obrazovanju, partnerskim odnosima, za osobni razvoj i integraciju empatije u vođenje. Jednako se bavi kvalitetom zajedništva i harmonije u odnosima kao i postizanjem odgovarajućeg učinka u privatnom ili poslovnom kontekstu. Praktičnost i jednostavnost komunikacijskih alata popraćena snagom i dubinom znanja o psihologiji komunikacije u pozadini rijetka su kombinacija koja izdvaja model.

O edukaciji:

Online edukacija je osmišljena kao okvir za cjeloviti razvoj osobnosti s naglaskom na razvijanje komunikacijskih vještina prema modelu M. Rosenberga. Podrazumijeva izgradnju stavova, znanja i vještina.

Kroz praktične vježbe razvijati ćemo  sposobnost samoizražavanja – reći ono što želimo na adekvatan način te unapređivati ​​sposobnost samorazumijevanja kao i važne vještine razumijevanja drugih.

Kvaliteta odnosa preduvjet je za postizanje boljih dogovora, donošenje održivih odluka i lakoću upravljanja odnosima u privatnoj i poslovnoj sferi.

Za bolje odnose – bolje komunicirajte!

Zašto odabrati ovu edukaciju?

Dobra i loša vijest je da smo svi naučili govoriti. Upravo to nas dovodi do niza problema u privatnom i poslovnom životu. Ako se pitate što vam je problem, vjerujem da ćete rjeđe spominjati neki posao koji konkretno radite, ili ga znate, ili naučite, ili delegirate, ali s odnosima je malo teže… Pogotovo u odnosu prema sebi. Suština komunikacije često pobjegne u onome što ostane između izgovorenih i neizgovorenih riječi.

Na policama knjižara i na YouTubeu postoji niz sadržaja koji vam daju priliku naučiti bolje komunicirati. Oni koji su o tome čitali i proučavali već su vidjeli da postoji bitna razlika između ZNATI o komunikaciji i BITI komunikator. Znati o komunikaciji i biti komunikator pretpostavlja prevladavanje jaza između teorije i prakse. Sada priliku da praktično naučite kako biti uspješan komunikator i što vam stoji na putu da ostvarite željene odnose.

Kome je namijenjena ova edukacija?

 • Za osobe koje se žele adekvatno pozicionirati u privatnom ili poslovnom okruženju u odnosu na druge, izražavati se iskreno i autentično na nenasilan i siguran način, razumjeti druge te uspješnije upravljati odnosima i odlukama
 • Odgojiteljima, učiteljima i roditeljima koji nastoje poduprijeti razvoj djece i mladih poštujući osobnost djeteta
 • Stručnjacima koji se bave psihološkim savjetovanjem, terapijom, coachingom
 • Osobama koje žele poboljšati ili prevladati konflikte u partnerskim odnosima
 • Menadžerima koji žele razviti liderske kompetencije za upravljanje ljudima

Tehničke informacije:

 • Trajanje edukacije: 15 sati (6 dana po 2,5 sata od 18:00 – 20:30 sati)
 • 29. i 30. travnja
 • 06. i 07. svibnja
 • 13. i 14. svibnja
 • Radionice omogućuju iskustveno učenje kroz vježbe, igranje uloga, simulacije situacija.
 • Nakon završene edukacije dobiva se potvrda za sudjelovanje u najmanje 80% edukacije. Certifikat izdaje Centar za nenasilnu komunikaciju Hrvatska, a priznat je od Međunarodnog centra za nenasilnu komunikaciju (https://www.cnvc.org/).
 • Kotizacija 200,00 EUR

Edukaciju vodi:

Ivana Pejić, certificirana CNVC trenerica za nenasilnu komunikaciju pri Međunarodnom centru za nenasilnu komunikaciju. Ima dvadesetogodišnje iskustvo rada u formalnom obrazovanju, a deset godina vodi edukaciju za odrasle o komunikaciji i upravljanju odnosima. Pomaže pojedinim grupama i timovima u prevladavanju sukoba i izgradnji skladnih i održivih odnosa.

Od 2017. godine certificirana je trenerica u Međunarodnom centru za komunikaciju čiji je osnivač M. Rosenberg. Predsjednica je Centra za nenasilnu komunikaciju u Hrvatskoj i članica Mreže za nenasilnu komunikaciju u BiH koja ima za cilj promovirati i širiti Rosenbergov komunikacijski model. Od 2020. godine radi kao komunikacijska savjetnica za upravljanje odnosima i komunikaciju u SYS Company Education Centeru, a odnedavno je mentorica trenerima u procesu CNVC certifikacije. Član je Europskog vijeća za mentorstvo i coaching.

(https://www.cnvc.org/trainers/ivana-pejic)

U napomeni pri prijavi ili upitu molimo naznačite da je za online edukaciju.

Edukacije - Osnove NVC