Napredni trening nenasilne komunikacije

Uranjanje u svijest NVC-a:

Pronalaženje sigurnog prostora u intenzivnim situacijama, utemeljeno na empatiji i iskrenosti.

Komunikacija je puno više od korištenja riječi. U početku uključuje naše unutarnje stanje, povezanost sa samim sobom i izgradnju kvalitete kao što su mir, povjerenje, dostojanstvo i druge kvalitete, kako bi se podigla sposobnost korištenja načela nenasilne komunikacije, unutar sebe i tek onda u odnosu na druge. Potrebno je da vi, vaš um, tijelo i duh u intenzivnim emocionalnim situacijama poput srama, krivnje i bijesa, uspostavite i održite siguran prostor, povežete se s drugima s pažnjom, empatijom i iskrenošću. Budući da NVC proces ponekad može biti ozbiljan i bolan, može stvoriti otpor za učenje i vježbanje, na ovoj ćemo radionici istražiti načine kako koristiti NVC s više zabave i igre za učenje i vježbanje.

Što ćete naučiti:

 

 • kako stvoriti vlastiti siguran prostor, pronaći povezujuće granice, i biti utemeljen empatiji čak i u  emocionalno intenzivnim situacijama poput srama, bijesa i krivnje.
 • kako slušati svoje tijelo kako biste se zadržali s osjećajem i potrebama
 • kako se nositi s intenzivnim emocionalnim situacijama na utjelovljen način
 • kako čuti ili reći NE i ostati povezan
 • kako upravljati svojim djelovanjem, kada se susrećete s osobama koje doživljavaju intenzivne emocije kao što su ljutnja, bol, sram i krivnja
 • kako u praksi podržati druge da se iskreno izraze i traže ono što im je važno
 • kako pretvoriti bol u ljepotu potrebe na utjelovljen način i kako podržati druge u tako dubokim procesima
 • kako učiti i dijeliti NVC koristeći više zabave i igre

Ovaj trening je za vas ako:

 • želite razumjeti i riješiti sukobe, spremni ste razvijati empatiju i samoempatiju, brigu i ljubav prema sebi
 •  želite se povezati s emocijama i potrebama na dubljoj razini, koristeći utjelovljena načela
 •  želite se iskreno izraziti i tražite načine za povezivanje
 • želite naučiti kako učiti i dijeliti NVC koristeći Fun & Play
 • ste treneri, terapeuti, voditelji ili radite na područjima kojima je svrha podržati druge u ponovnoj izgradnji unutarnjeg kapaciteta za rad s okidačima, izgradnji psihološke fleksibilnosti i kapaciteta za suočavanje s bilo kakvim emocionalnim stanjem

Ovaj trening  nije  za vas:

 • Ako već znate sve o odnosima, komunikaciji i osobnom razvoju
 • Niste spremni promijeniti obrasce djelovanja, slušanja i izražavanja
 • Empatija i iskrenost u odnosima nisu vam važni

Dođite pripremljeni :

Budući da se ova radionica temelji na nenasilnoj komunikaciji (NVC), potrebno vam je barem osnovno razumijevanje pojmova emocija, potreba i empatičnog slušanja. Kao pripremu za trening preporučujemo, posjetite barem dvodnevnu radionicu osnova NVC-a i pročitajte knjigu Marshalla Rosenberga Nenasilna komunikacija – Jezik života. Molim vas, da donesete barem 3-5 konkretnih osobnih slučajeva, kada reagirate onako kako nebiste željeli.

O treneru:

Dmitriy Kopina je cijeli život bio željan shvaćanja različitih znanja i nemiran istraživač. Radeći kao voditelj i stručnjak, čitajući pune biblioteke knjiga i pohađajući jako puno predavanja, treninga i radionica, bio je hodajuća enciklopedija raznih tehničkih i formalnih znanja. Uvijek je želio dijeliti svoje znanje i bio je potpuno posvećen učenju i dijeljenju još, i još, i još. Dok jednog dana nije bilo stvarno previše i sve je stalo, izgorjelo, završilo u bolnici.

Nekoliko godina kasnije, nakon što je naglavačke promijenio svoj životni stil, naučio jogu, borilačke vještine, povezao se s prirodom i pronašao svoj smisao, upoznao je dva svoja današnja “najbolja prijatelja”: NVC – Nenasilna komunikacija i CI – Kontaktna improvizacija. Upoznali su se na jednoj višednevnoj radionici i to je neopisivo promijenilo njegov život, i otvorilo mogućnost susreta sa životom na nekoj sasvim drugoj razini.

Njegova životna misija i svrha, kroz rad kao trener, stručnjak, savjetnik, menadžer, otac i učitelj uključuje aktivnosti koje podržavaju pojedinca u pronalaženju njegove autentičnosti, ljepote i dubine života i svijesti; povezivanje ljudi, izgradnja zajednica temeljenih na jednakosti svih potreba, korištenje komunikacija i potpunog utjelovljenja za podršku povezivanju pojedinaca i grupa u njihovoj biti, svijesti i duhovnosti.

 

Vrijeme održavanja:
30.9. – 1.10. 2023. od 9:00 – 17:00 sati
Trajanje  : dva dana (16 sati)
Adresa  : Zagreb,Nova Ves 50, Kaptol
Edukaciju vodi  : Dmitryi Kopina
Kotizacija  : 200,00 eur / 1.506.90 kn
Prijava na edukaciju:
info@ nenasilna komunikacija.hr
Za dodatna pitanja nazovite  :
095/5518344

Sudjelovanje na edukaciji osigurat ćete uplatom kotizacije najkasnije dva dana prije početka edukacije.
Zbog ograničenog broja mjesta (12) molimo vas da se na vrijeme prijavite