Besplatno predstavljanje Nenasilne komunikacije

Centar za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska poziva vas na besplatno predstavljanje Nenasilne komunikacije online putem Zooma.

Model Nenasilne komunikacije koji je osmislio klinički psiholog Marshall Rosenberg sedamdesetih godina 20. stoljeća poznat je i koristi se diljem svijeta u raznim segmentima djelovanja, kako na interpersonalnoj razini tako i na razini zajednice i šireg društvenog konteksta.

Koncept nenasilne komunikacije nudi konkretnu i praktičnu metodu čiji je cilj povezati se s drugima, poboljšati kvalitetu vlastitog života i života ljudi oko nas, te izgraditi zadovoljavajuće odnose koji su temelje na empatiji.

Kroz četiri temeljna koraka učimo kako opažati svijet i ljude oko sebe bez osude, kako prepoznati i imenovati svoje osjećaje, kako se povezati s potrebama koje se kriju iza tih osjećaja te kako odabrati strategiju koja doprinosi životu i kojom ćemo zadovoljiti svoje nezadovoljene potrebe.

Rosenberg polazi od ideje da smo svi u svojoj ljudskoj naravi empatična bića te da je svaki oblik nasilja ili nezadovoljstva odraz neke nezadovoljene potrebe. Vještine koje se stječu primjenom nenasilne komunikacije doprinose boljim interpersonalnim odnosima u komunikaciji s djecom, partnerom, prijateljima, kolegama… i nastoje u izazovnim situacijama.

Nenasilna komunikacija koristi se i za prevenciju obiteljskog i vršnjačkog nasilja te za rješavanje globalnih političkih sukoba. Stoga je namijenjen kako osobama koje žele pospješiti komunikacijske vještine u osobnim odnosima, tako i profesionalcima koji rade u odgojno-obrazovnim ustanovama, politici ili se bave bilo kojom vrstom djelatnosti usmjerene na čovjeka.

 

Besplatno predstavljanje Nenasilne komunikacije
22. 2. 2023. u 18 sati
(trajanje 60 min)

Manekenke predstavljaju Sara Hadžiboškov i Irena Sever Globan 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *