Besplatno predstavljanje Nenasilne komunikacije

online nenasilna komunikacija

Centar za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska poziva vas da se pridružite 9. 4. 2024., u utorak  putem Zooma na besplatno predstavljanju Nenasilne komunikacije  od 18:00 do 19:00 sati.

Model Nenasilne komunikacije koji je osmislio klinički psiholog Marshall Rosenberg sedamdesetih godina 20. stoljeća poznat je i koristi se diljem svijeta u raznim segmentima djelovanja, kako na interpersonalnoj razini tako i na razini zajednice i šireg društvenog konteksta.

Koncept nenasilne komunikacije nudi konkretnu i praktičnu metodu čiji je cilj povezati se s drugima, poboljšati kvalitetu vlastitog života i života ljudi oko nas, te izgraditi zadovoljavajuće odnose koji se temelje na empatiji.

Kroz četiri temeljna koraka učimo kako opažati svijet i ljude oko sebe bez osude, kako prepoznati i imenovati svoje osjećaje, kako se povezati s potrebama koje se kriju iza tih osjećaja te kako odabrati strategiju koja doprinosi životu i kojom ćemo zadovoljiti svoje nezadovoljene potrebe.

Rosenberg polazi od ideje da smo svi u svojoj ljudskoj naravi empatična bića te da je svaki oblik nasilja ili nezadovoljstva odraz neke nezadovoljene potrebe. Vještine koje se stječu primjenom nenasilne komunikacije doprinose boljim interpersonalnim odnosima u komunikaciji s djecom, partnerom, prijateljima, kolegama…  u izazovnim situacijama.

Nenasilna komunikacija koristi se i za prevenciju obiteljskog i vršnjačkog nasilja te za rješavanje globalnih političkih sukoba. Stoga je namijenjen kako osobama koje žele pospješiti komunikacijske vještine u osobnim odnosima, tako i profesionalcima koji rade u odgojno-obrazovnim ustanovama, politici ili se bave bilo kojom vrstom djelatnosti usmjerene na čovjeka.

Vrijeme održavanja:
9.4. 2024. 18:00 – 19:00 sati
Online putem Zooma
Edukaciju vode: Ivana Pejić i Sanjica Ćaćić

Nakon prijave poslati ćemo vam link za pristup edukaciji.