Besplatno online predstavljanje Nenasilne komunikacije

nenasilna komunikacija

Centar za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska poziva vas da se pridružite 16. 10. u ponedjeljak putem Zooma na besplatno predstavljanju Nenasilne komunikacije  od 19-20h online.

Model Nenasilne komunikacije koji je osmislio klinički psiholog Marshall Rosenberg sedamdesetih godina 20. stoljeća poznat je i koristi se diljem svijeta u raznim segmentima djelovanja, kako na interpersonalnoj razini tako i na razini zajednice i šireg društvenog konteksta.

Koncept nenasilne komunikacije nudi konkretnu i praktičnu metodu čiji je cilj povezati se s drugima, poboljšati kvalitetu vlastitog života i života ljudi oko nas, te izgraditi zadovoljavajuće odnose koji se temelje na empatiji.

Kroz četiri temeljna koraka učimo kako opažati svijet i ljude oko sebe bez osude, kako prepoznati i imenovati svoje osjećaje, kako se povezati s potrebama koje se kriju iza tih osjećaja te kako odabrati strategiju koja doprinosi životu i kojom ćemo zadovoljiti svoje nezadovoljene potrebe.

Rosenberg polazi od ideje da smo svi u svojoj ljudskoj naravi empatična bića te da je svaki oblik nasilja ili nezadovoljstva odraz neke nezadovoljene potrebe. Vještine koje se stječu primjenom nenasilne komunikacije doprinose boljim interpersonalnim odnosima u komunikaciji s djecom, partnerom, prijateljima, kolegama…  u izazovnim situacijama.

Nenasilna komunikacija koristi se i za prevenciju obiteljskog i vršnjačkog nasilja te za rješavanje globalnih političkih sukoba. Stoga je namijenjen kako osobama koje žele pospješiti komunikacijske vještine u osobnim odnosima, tako i profesionalcima koji rade u odgojno-obrazovnim ustanovama, politici ili se bave bilo kojom vrstom djelatnosti usmjerene na čovjeka.

Vrijeme održavanja:
16.10.2023. 19:00 – 20:00 sati
Online putem Zooma
Edukaciju vodi: Ivana Pejić

Ivana Pejić, predsjednica je Centra za nenasilnu komunikaciju Hrvatska i mentorica trenerima u procesu Certificiranja. certificirana trenerica Nenasilne komunikacije po modelu Marshalla Rosenberga,  član CNVC i EMCC Global. Učiteljica je razredne nastave s dvadeset godina rada u formalnom obrazovanju i deset godina iskustva kao trenerica savjetnik za upravljanje odnosima i komunikacijom u radu s iskustvom pojedinaca, grupa, kolektiva i timova, što uključuje bogato iskustvo u ulozi trenera za primjenu Rosenbergovog modela u nastavnim kolektivima i osobnoj praksi.

Nakon prijave poslati ćemo vam link za pristup edukaciji.